BADEMİN ŞAŞIRTICI FAYDALARI

1.Beyin İçin İyi:  Bademler, insan beyninin gelişimine yardımcı olan birçok besin kaynağıdır. Bademlerin daha yüksek bir entelektüel seviyeyle bağlantılı olduğu bilinmektedir ve uzun zamandır büyüyen çocuklar için temel bir gıda maddesi olarak kabul edilmektedir. Badem ayrıca beyin aktivitesini artırdığı bilinen iki hayati beyin besinini içerir – riboflavin ve L-karnitin.

2.Kolesterolün Düzenlenmesi: Bademin düzenli tüketimi, HDL (iyi kolesterol) seviyesini artırırken LDL’yi (kötü kolesterol) düşürmeye yardımcı olur. Bu denge, sağlıklı bir kolesterol seviyesini korumak için oldukça önemlidir.

3. Kalp İçin İyi:  Bademdeki MUFA, protein ve potasyum, kalbi sağlıklı ve işlevsel olarak verimli tutmak için hayati önem taşır. Etkili bir antioksidan olan E vitamini, kalp hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olurken, magnezyumun varlığı kalp krizi ataklarını önlemeye yardımcı olur. Bademler ayrıca beynin düzgün çalışmasına yardımcı olan zengin bir folik asittir.

4.Bağışıklık Sistemi:  Alkali maddeler açısından zengin olan Badem, bağışıklık sistemi için faydalı olduğu bilinmektedir. Ayrıca güçlü bir antioksidan olan yüksek E Vitamini seviyelerine sahiptirler.

5.İltihap Önleyici:  Yağlar vücut için gereklidir ve genel sağlık için çok faydalı olabilir. Ancak kötü yağ ile gof yağ arasındaki farkı anlamak önemlidir. Vücudun düzgün metabolik işlevlerini yerine getirmesi için belirli yağ asitlerine ihtiyacı vardır. Vücudumuz kendi yağ asitlerini üretemez, bu yüzden bunları besin kaynaklarından almamız gerekir. Badem, linoleik ve linolenik asitler olmak üzere iki çok önemli yağ asidine sahiptir. Bu yağ asitleri, birçok kişinin muzdarip olduğu genel bir durum olan vücudun her yerindeki iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Bu yağ asitleri ayrıca kolesterol (LDL kolesterol) seviyelerini düşürmeye yardımcı olur.

6.Kan Basıncının Düzenlenmesi:  Potasyum açısından zengin bademler kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur. Bademler sodyum açısından çok düşüktür ve dalgalanan kan basıncını kontrol etmeye yardımcı olur. Dengeli beslenme sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürmeye yardımcı olur, ancak bu denge kaybolursa tüm vücut etkilenir. Kaygı, genel stres ve kaçınılmaz olarak artan kan basıncı gibi yaşam tarzı sorunları vücudun uygun beslenmesindeki dengesizliğin olumsuz etkileridir

7. Diyabete Karşı Koruma:  Bademlerin, yemeklerden sonra glikoz ve insülin seviyelerinde meydana gelen ani yükselişi azalttığı bilinmektedir. Bu modülasyon, özellikle büyük bir öğünden sonra veya beklenmedik şekilde yüksek şeker içeriğine sahip bir öğünden sonra diyabet hastalarında kan şekerindeki tehlikeli artışlara karşı koruma sağlar.

8. Hamilelik İçin İyi:  Badem, yeni doğan bebeklerde doğum kusurlarının görülme sıklığını azaltmaya yardımcı olan folik asit içerir. Ayrıca sağlıklı hücre büyümesini ve doku oluşumunu uyarır. Doktorlar, tüpün düzgün gelişmesini sağlamak için hamile kadınlara düzenli olarak folik asit takviyeleri reçete eder ve badem, anneleri ve bebeklerini sağlıklı tutmak için yeterli folik asit içerir.

9. Kilo Kaybı:  Kilo kaybı sırasında tatlandırılmamış badem sütü tüketilebilir. Bademlerdeki MUFA iştahta tokluk sağlamaya yardımcı olur ve aşırı yemeyi önler. Diyet lifi ayrıca tokluk hissine katkıda bulunur ve kilo yönetimine de yardımcı olabilir . Lif, tutarlı bağırsak hareketlerine katkıda bulunur, bu da toksinlerin atılması yoluyla kilo kaybına ve vücudun genel sağlığına yardımcı olur.

10. Kabızlığın Önlenmesi:  Bademler lif açısından zengindir ve bu nedenle kabızlığın önlenmesine yardımcı olur. Ancak, sindirim sürecini ve bademin faydalı etkilerini hızlandırmak için önemli miktarda suya ihtiyaç duyulduğunu belirtmek önemlidir. Bu nedenle badem yedikten sonra su içmeyi unutmayın. 4-5 badem kadar az bir miktar bile sindiriminizi ve bağırsak hareketlerinizi düzenli tutmak için yeterli diyet lifi içerir.

Paylaş:

Diğer Yazılar

Avokado Hakkında Her Şey

Avokado sağlıklı yağlarla doludurAvokado, diğer meyve ve sebzelerin çoğundan kesinlikle çok daha fazla kalori ve yağ içeriğine sahiptir.Ancak onları bu kadar özel yapan şey de

GÖBEK YAĞLARINI YAKAN BESİNLER

GÖBEK YAĞLARINI YAKAN BESİNLER

Göbek yağı sorunu sadece görünüm açısından değil aynı zamanda sağlık açısından da yaygın bir sorundur. Hangi yiyecekleri yiyeceğimize dair yaptığımız seçimler, bu inatçı yağları azaltmamıza

Sağlıklı Saçlar İçin En İyi 7 Yiyecek

Sağlıklı Saçlar İçin En İyi 7 Yiyecek

Kalın, güçlü ve sağlıklı saçlara sahip olmak için demir, çinko, D vitamini vb. gibi besinleri almanız gerekir. Çeşitli sağlıklı yiyecekler yemek, her zaman hayalini kurduğunuz saçlara kavuşmanızı sağlayacaktır.

Eliminasyon Diyeti Nedir?

Eliminasyon Diyeti Nedir?

Eliminasyon diyetleri, ishal, şişkinlik, gaz ve diğer sorunlar gibi semptomlarla ilişkili olabilecek yiyecekleri belirlemeye yardımcı olmak için kullanılır. Dört ila sekiz hafta arasında değişen nispeten