YAYGIN DİYET HATALARI

DÜZGÜN KAHVALTI YAPMAMAK

Geceleri geç saatlere kadar uyanık kalmak ve yoğun iş yaşantısı, sağlıklı bir kahvaltının düşmanıdır. Kahvaltıyı es geçmek, işe giderken yolda basit bi şeyler almak ya da gün içerisinde ilerleyen saatlerde kahvaltı yapmak,beslenme açısından güne bir adım geriden başlamanıza neden olur. Kahvaltıyı atlamak, ilerleyen saatlerde daha yüksek kalorili şeyler yemenize vesile olabilir. Çok aceleniz varsa sade yoğurt ile meyve yada sütlü bir kahve muz ile kahvaltınızı yapabilirsiniz.

ÖĞLEN YEMEĞİNİ GEÇ YEMEK

Kahvaltının ardından dört-beş saat içerisinde besleyici bir öğünle yeniden beslenmek metabolizmanızın dengesini korumak adına önemlidir. ve günün devamında aşırı yemenizi engeller. Öğlen saatlerinde ikinci öğününüzü yemediğinizde, öğleden sonra aç ve tatlı arayışı içerisinde geçirebilirsiniz. Öğle yemeğinde ton balığı ve galeta ya da bir sandviç vücudumuzun enerji kaybetmesini engellemeye yetecektir.

YÜKSEK KARBONHİDRATLI ATIŞTIRMALIKLAR

Sadece açlığınızı bastıracak ve bir iki saat için midenizin boşluğu alacak kadar yemeye dikkat edin.Peynir ve tam tahıl kraker, küçük bir sütlü kahve, bir elma ve fındık ezmesi ya da az şekerli bir fındıklı atıştırmalık bar yiyebilirsiniz.

SEBZEYİ UNUTMAK

Bu aralar normalden daha fazla dışarıda yemek yiyorsanız, vücudunuzun günlük olarak ihtiyaç duyduğu miktarda sebze tüketemiyor olabilirsiniz. Her zaman salata ya da biraz haşlanmış sebze sipariş etmeyi alışkanlık haline getirin.Böylece nerede yemek yerseniz yiyin, ihtiyacınız olan sebzeyi tüketmiş olacaksınız.Ayrıca bu sizi yüksek kalorili ve yüksek yağlı seçeneklerden uzak tutar.

DÜŞÜNCESİZCE YEMEK

Yemeklerinizi arabada, bilgisayar karşısında ya da toplu taşımada ayaküstü yiyorsanız, ne yediğinizi ve neyi çiğnediğinizi düşünmeden yiyorsunuz demektir. Araştırmalar; dikkatsiz yemek yemenin, günün ilerleyen saatlerinde daha fazla yemek yemenize sebep olabileceğini gösteriyor. En az üç kısa yemek arası vermeye özen gösterin ve lokmalarınızın  tadını çıkarın. Yavaş çiğneyin ve vücudunuzun ne yediğinizi anlamasına imkan tanıyın.

Paylaş:

Diğer Yazılar

Avokado Hakkında Her Şey

Avokado sağlıklı yağlarla doludurAvokado, diğer meyve ve sebzelerin çoğundan kesinlikle çok daha fazla kalori ve yağ içeriğine sahiptir.Ancak onları bu kadar özel yapan şey de

GÖBEK YAĞLARINI YAKAN BESİNLER

GÖBEK YAĞLARINI YAKAN BESİNLER

Göbek yağı sorunu sadece görünüm açısından değil aynı zamanda sağlık açısından da yaygın bir sorundur. Hangi yiyecekleri yiyeceğimize dair yaptığımız seçimler, bu inatçı yağları azaltmamıza

Sağlıklı Saçlar İçin En İyi 7 Yiyecek

Sağlıklı Saçlar İçin En İyi 7 Yiyecek

Kalın, güçlü ve sağlıklı saçlara sahip olmak için demir, çinko, D vitamini vb. gibi besinleri almanız gerekir. Çeşitli sağlıklı yiyecekler yemek, her zaman hayalini kurduğunuz saçlara kavuşmanızı sağlayacaktır.

Eliminasyon Diyeti Nedir?

Eliminasyon Diyeti Nedir?

Eliminasyon diyetleri, ishal, şişkinlik, gaz ve diğer sorunlar gibi semptomlarla ilişkili olabilecek yiyecekleri belirlemeye yardımcı olmak için kullanılır. Dört ila sekiz hafta arasında değişen nispeten